دراسة الظروف المثلى لإنتاج لبن حيوي من حليب فول الصويا
Abstract
درست الظروف المثلى لإنتاج لبن رائب من حليب فول الصويا فقد استعمل. البادئ. المجهزمن.شركةChr.Hensanالدنماركيةوالمتكون Streptococcus.thermophilesو Lactobacillus acidophilusو Bifidobacterium sp. في تخمير حليب فول الصويا وكانت افضل درجة حرارة للحضن 40 م لمدة 7 ساعة وحجم للقاح 5 % اذ بلغ لوغاريتم العدد الكلي لبكتريا حامض اللاكتيك (10.74) وحدة تكوين مستعمرة\غم و لوغاريتم البكترياStreptococcus thermophiles(8.56) وحدة تكوينمستعمرة \غم ولوغاريتم Lactobacillus acidophilus(7.86) وحدة تكوين مستعمرة\غمولوغاريتمBifidobacterium sp.(7.65) وحدة تكوين مستعمرة \غم وكانت قيمة الاس الهيدروجيني(4.42)والنسبة المئوية للحموضة الكلية(0.8%)
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Kufa Journal for Agricultural Sciences is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License, which allows users to copy, to create extracts, abstracts and new works from the Article, to alter and revise the Article, and to make commercial use of the Article (including reuse and/or resale of the Article by commercial entities), provided the user gives appropriate credit (with a link to the formal publication through the relevant DOI), provides a link to the license, indicates if changes were made and the licensor is not represented as endorsing the use made of the work. The authors hold the copyright for their published work on KJAS website, while KJAS responsible for appreciate citation for their work, which is released under CC-BY-4.0 enabling the unrestricted use, distribution, and reproduction of an article in any medium, provided that the original work is properly cited.